Home Pedicure Voetreflex Hot stone massage Prijslijst Contact


Reijersstraat 37

6661GR Elst (Gld)

Telefoon: (0481) 842091

E-mail: info@hf-v.nl
Voetreflexologie zijn eigenlijk al heel oude massage technieken dat waarschijnlijk uit India en China vandaan komt. Maar de Egyptenaren en de Indianen waren al bekend met deze vorm van massage al duizenden jaren geleden. Maar in de vorige eeuw heeft de Amerikaanse Arts Dr William Fitzgerald de zonetherapie ontwikkeld. En later heeft Eunice Ingham, een Fysiotherapeut,  de anatomie van het lichaam op de voeten uitgewerkt. Zo is langzaam het ontstaan van de voetreflexologie begonnen en West-Europa binnen gekomen.


Voetreflexologie heeft als werking dat het de doorbloeding maar ook de energie doorstroom bevorderd. Daarbij heeft het een goede ontspannende werking op het lichaam en werkt het positief op het zenuwstelsel. Doordat de organen beter worden doorbloed en de energie beter gaat stromen, krijg je dat de afvalstoffen maar ook blokkades worden opgeheven en worden afgevoerd  zodat alles beter gaat doorstromen. Dit heeft een vitaliserend en opbouwend effect op het lichaam en zet het lichaam aan tot zelfgenezend vermogen.


Natuurlijk is voetreflexologie  geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg, maar het kan wel goed samengaan als ondersteuning hiervan.  En het is voor iedereen toegankelijk. Mocht U toch twijfels hebben of het goed zou zijn voor U, vraag het dan altijd eerst na bij Uw huisarts.