Home Pedicure Voetreflex Hot stone massage Prijslijst Contact


Reijersstraat 37

6661GR Elst (Gld)

Telefoon: (0481) 842091

E-mail: info@hf-v.nl
Het werken met warme stenen is al zo oud als dat het vuur is uitgevonden. Het werd door de eeuwen heen voor verschillende doeleinden gebruikt. Zoals bijvoorbeeld de indianen  de stenen heet maakten voor hun zweethut rituelen, maar ook andere stromingen gebruikten warme stenen voor traditionele geneeswijzen en ceremonies.


Met Hot Stone massage wordt er met warme stenen gemasseerd. De stenen zijn Basalt stenen en zijn in feite gestolde lava. Ze zijn dus door hitte ontstaan. Door de grote dichtheid en het hoge ijzergehalte van deze stenen zorgen zij ervoor dat ze de warmte goed vasthouden en langzaam afgeven. De stenen zijn ongeveer 50 graden. Over het algemeen komen de stenen uit zee of stromende rivieren in vulkanische gebieden en hebben hun vorm gekregen door de stromingen van het water over de zanderige bodems. Deze natuurlijk gevormde stenen zien er vaak wat grijzer uit dan de kunstmatig in vorm getrommelde stenen, die zijn vaak mooi in vorm en diep zwart en glanzend. Ik zelf gebruik natuurlijk gevormde stenen, dat voelt beter voor mij.


De stenen zijn niet alleen een warmte bron tijdens het masseren, maar ook een massage gereedschap, en kunnen door druk verandering en gebruik van zijkanten steeds voor andere doeleinden gebruikt worden. Tevens wissel ik ook af door tussendoor  manueel te masseren.


Deze massage werkt zeer ontspannend, reinigend / ontslakkend, betere doorbloeding, versoepelend voor de spieren,  en activeert het lymfe systeem.


Hot Stone massage is geen vervanging voor de reguliere gezondheidszorg, maar het kan wel goed samen gaan als ondersteuning hiervan. En het is voor iedereen in principe toegankelijk, tenzij er sprake is van open wondjes, eczeem, spataderen of koorts. Mocht U toch twijfels hebben of het wel goed is voor U, vraag het dan altijd eerst even na bij Uw huisarts.